Wijn

Bij Kasteel Baexem houden we van genieten. Stephan is Vinoloog en Sommelier en vertelt je graag meer over wijn. Zo kan je tijdens je verblijf bij Kasteel Baexem een wijnproeverij boeken. Ook is het mogelijk om met een groep een wijnproeverij in het Kasteel te houden, waarbij ook de wijnkelder wordt gezocht. Leuk voor een team of bedrijfsuitje. Daarnaast geeft Stephan de SVH wijn 3 opleiding welke je met inzet van het STAP budget, kosteloos kan volgen!

Wijnproeverijen

Tijdens je verblijf kan je lekker genieten van een wijnproeverij met Nederlandse en Europese wijnen uit topgebieden. Onze vinoloog Stephan staat een X aantal uur tot je beschikking om je alles te leren over wijn. Leer het verschil proeven tussen verschillende bubbels, herken de aroma’s uit rode wijn en match wijn met spijs. Stephan verzorgd desgewenst een proeverij op maat met een thema, bijvoorbeeld lichte wijnen, of per regio.

Hieronder een overzicht ter indicatie van de mogelijkheden.

  • Proeverij van 4 wijnen. Ongeveer 1 uur: €20 pp
  • Proeverij van 7 wijnen. Ongeveer 2 uur: 2-3 personen: €40pp
  • Proeverij van 7 wijnen. Ongeveer 2 uur: Vanaf 4 personen: €35pp
  • Proeverij van 7 wijnen met bijpassende hapjes. Ongeveer 2,5 uur: €50pp

 

Reserveren van te voren is gewenst.

Wijnopleiding

Je kan ook een wijnopleiding volgen om je wijnkennis verder te verdiepen. Zoals een opleiding op maat om je kennis te verbreden, voor horecapersoneel om passende wijnen te verkopen of een erkende SVH opleiding.

SVH 3 opleiding kosteloos volgen met je STAP BUDGET. Op Kasteel Baexem verzorgen we een erkende opleiding SVH wijn 3. Deze kan je kosteloos volgen door je STAP budget hiervoor in te zetten. Vraag deze op tijd aan via deze link.

In acht avonden komt het volgende aan bod:

  • De belangrijkste wijngebieden van de wereld.
  • Proeven, beoordelen van meer dan 70 wijnen.
  • Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden herkennen.
  • Gerechten met wijn combineren.
  • Wijnbereiding, vinificatie.

 

Je doet vooral praktische kennis op en leert om op een neutrale wijze wijnen te beoordelen. Daarnaast kunnen we invulling geven aan je individuele leerwens: bijvoorbeeld om wijn en spijs te combineren.

Heb je nog vragen over een wijnproeverij of wijnopleiding? Neem dan hieronder contact met ons op.