Tips

Ontdek leuke plekjes in de omgeving

Baexem ligt in Midden-Limburg. Midden-Limburg is een prachtige regio gelegen op 130km afstand vanaf Utrecht in het zuiden van Nederland. Het gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, gastvrijheid, historische steden, pittoreske dorpjes en rijke culturele erfgoed.

 

De gastvrijheid van Limburgers is legendarisch en staat bekend als een van de warmste en meest hartelijke in Nederland. Limburgers zijn trots op hun regio en cultuur en verwelkomen bezoekers met open armen. Limburgers zijn oo echte Bourgondiërs. Limburgers houden van lekker eten en drinken en delen dit graag met anderen. Wij delen onze favoriete eet-en drinkgelegenheid graag met je. Je vindt ze hieronder.

 

In Midden Limburg vindt je ook tal van wandel- en fietsroutes. Bijvoorbeeld in-en rondom de Maas en natuurgebieden De Meinweg en het Leudal. De Meinweg is een bijzonder terrassenlandschap, met drie plateaus, ontstaan door aardbevingen en de Rijn en Maas. Naast de terrassen bestaat De Meinweg uit glooiende heidevelden, beken, moerassen en bossen vol wild. Mulle zandpaden voeren je door een soms betoverend mozaïek van landschappen. In het Leudal gaat de natuur juist de diepte in.  Hier loop je over holle weggetjes door beekdalen. Op sommige plaatsen liggen de beken wel tien meter dieper dan het pad. Het klooster en de watermolen herinneren aan het rijke verleden van het Leudal.

 

Verder zijn er volop andere mogelijkheden om het landschap te verkennen. Bijvoorbeeld over het water.

In de buurt filter

Rura

Boscafe de Bussjop

De Baronshoeve

22 streetfood & cocktailbar

Piepers & Zo

Tante Tilly

La Boca

Bubbels & Bites

Mr Sammi

Porto Maurizio

Op avontuur Hart van Limburg VVV

Kano varen

Wandelen naar de Baronsberg / de borg

E-chopper huren

Wandelroutes Hart van Limburg VVV

Fietsroutes Hart van Limburg VVV

Kastelenfietsroute (40km)

Fietsroute Tungelroysebeek (49 km)

Fietsroute Molentour-Maasgouw (48km)

Fietsroute door t’Maas- en Swalmdal (49km)

Fietsroute in Landelijke Leudal (34km).

Fietsverhuur